ZILVEREN AANSCHUIFRINGEN WORKSHOP € 65.00 - 3 UUR - INCLUSIEF ZILVER VOOR 3 RINGEN

In deze workshop ga je 3 ringen smeden van 1e gehalte zilver (925 sterling zilver). Deze ringen worden ook wel aanschuifringen of stapelringen genoemd. Het zilver voor de 3 ringen heeft een dikte van ongeveer 2 mm en er is een keuze uit onder meer rond-, vierkant-, rechthoekig, halfrond en pareldraad. Alle combinaties zijn mogelijk. De workshop wordt gegeven in kleine groepen van 2 tot maximaal 6 cursisten. Zodat iedereen verzekerd is van voldoende begeleiding. Hoe verloopt de workshop zilveren aanschuifringen? We beginnen met koffie (of thee) met wat lekkers. Vervolgens gaan we jouw ringmaat bepalen en ga je het zilverdraad kiezen (rond, vierkant, rechthoekig, halfrond of pareldraad etc.). Dan ga je de maat aftekenen op het zilver, zagen, vijlen, buigen en solderen. Daarna ga je de ring rond slaan op een tribulet en eventueel een ring voorzien van hamerslag. Als laatste gaan we polijsten hoogglans of matteren.
Het is mogelijk om een zilveren bolletje, edelsteentje of een zoetwaterparel (meerprijs vanaf € 10,00) op de ringen te laten zetten. Zelf meegebrachte edelstenen en parels kunnen niet worden gebruikt tijdens deze workshop. Edelsmeden is heel fijn werk, dus als je een leesbril nodig hebt, raad ik je aan deze mee te nemen. De zilveren aanschuifringen workshop is van 10:00 tot 13:00 uur of van 13.00 tot 16.00 uur. De kosten voor deze workshop bedragen € 65,00 per persoon. Bij de workshop inbegrepen is: zilver voor de drie aanschuifringen, gebruik van alle gereedschappen, koffie, thee, fris, snoeperijen. De workshop zilverklei wordt gegeven aan de Lisztstraat 7, 2901 ER Capelle aan den IJssel. Je kunt voor de deur parkeren.
Wil je meer informatie over de Zilveren Sieraden Workshops of de Armbandenworkshops, bel Claudia Bakker 06-24274957 of mail claudia@zozilver.nl ZoZilver Sieraden Workshops, Lisztstraat 7, 2901 ER Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland (Vlakbij Rotterdam)