UITGEBREIDE WORKSHOP ZILVERKLEI € 100,00 - 6 UUR - INCLUSIEF 10 GRAM ZILVERKLEI (ART CLAY SILVER).

Tijdens de zilverklei workshop ontwerp en maak je zelf een sieraad van 10 gram zilverklei. Je kunt een zilveren ring, hanger, oorbellen, etc. maken. Aan het eind van de dag is het sieraad helemaal af en neem je het gelijk mee naar huis. Hoe verloopt de workshop zilverklei? We beginnen met koffie (of thee) met wat lekkers. Intussen kan iedereen de boeken en voorbeelden bekijken. Vervolgens geef ik uitleg over het gebruik van zilverklei, structuurplaten, vormen, mallen. Je kunt in jouw ontwerp ook (half)-edelstenen, zoetwaterparels, zirkonia's verwerken. Deze kunnen tijdens de workshop worden aangeschaft tegen een meerprijs vanaf € 7,50. Zelf meegebrachte edelstenen en parels kunnen niet worden gebruikt tijdens deze workshop. Dit alles geeft weer veel nieuwe mogelijkheden en al met al duurt het gemiddeld een uur voordat de cursisten een keuze gemaakt hebben. Als iedereen een ontwerp heeft gaan we deze snel maken in zilverklei, want een workshop van 6 uur lijkt best lang, maar je hebt die tijd echt hard nodig. Hierdoor is het ook niet mogelijk om meer dan twee items te maken.
We gaan de zilverklei kneden, uitrollen en modelleren, en als het sieraad klaar is, gaan we het drogen. Daarna gaan we voorzichtig schuren en als alle oneffenheden weg zijn, worden de sieraden gebakken. Na het bakken gaan we polijsten. Dit is altijd een leuk moment want nu eindelijk zie je zilver. En je ziet ook jouw sieraad steeds een mooier worden. Zilverkleien is heel fijn werk, dus als je een leesbril nodig hebt, raad ik je aan deze mee te nemen. De workshop zilverklei is van 10:00 tot 16:00 uur. Bij de workshop is 10 gram zilverklei, gebruik van alle gereedschappen, koffie, thee, frisdrank, snoeperijen inbegrepen. De lunch graag zelf meebrengen, of even ergens een hapje gaan eten. De workshop zilverklei wordt gegeven aan de Lisztstraat 7, 2901 ER Capelle aan den IJssel. Je kunt voor de deur parkeren.
Wil je meer informatie over de Zilveren Sieraden Workshops of de Armbandenworkshop, bel Claudia Bakker 06-24274957 of mail claudia@zozilver.nl ZoZilver Sieraden Workshops, Lisztstraat 7, 2901 ER Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland (Vlakbij Rotterdam)